Yhteystiedot
Työväen Näyttämöiden Liitto
Meritullinkatu 33 A 33
FI-00170 Helsinki
FINLAND


 tnl[at]tnl.fi
Lähettäessäsi sähköpostia korvaa [at]-merkki @-merkillä.
TNL:N SÄHKÖINEN UUTISKIRJE HELMIKUU 2018 

NÄYTTÄMÖPÄIVIEN KIERTOPALKINTOTUOLI MATKASI TIKKURILAAN
Työväen Näyttämöpäivät päättyivät Mikkelin Teatterin suurella näyttämöllä jälleen kerran hyvissä tunnelmissa. Tänä vuonna yleisön suosikiksi nousi Carita Välitalon ohjaama Tikkurilan Teatterin esitys Tyttö ja varis. Onnittelut Tikkurilaan!

Seuraavat, 43. Työväen Näyttämöpäivät järjestetään Mikkelissä 25.–27.1.2019.
www.tnp.fi


TINFO HAASTAA TEKEMÄÄN #MUNTEATTERI -MEEMIN – MAALISKUU ON #MUNTEATTERIN KUU
#munteatteri on sosiaalisen median kampanja, joka antaa jokaiselle mahdollisuuden revitellä ja tunnustaa rakkautensa teatteria kohtaan.

Osallistuminen on helppoa: kerro suhteestasi teatteriin laatimalla kuva, runo, räppi, video, haiku, joiku, mikä vaan, ilmaisumuoto on vapaa. Jaa tämä tuotos somessa. Liitä mukaan tunniste #munteatteri ja/tai #minteater, niin liityt mukaan sankkaan joukkoon meitä teatteri-ihmisiä.
Tänä vuonna TINFO haastaa kaikki, erityisesti teatteriväen, tekemään oman meemin ja jakamaan sen #munteatterin tunnusten alla. Kuinka moni ehtii jakaa oman meeminsä Maailman teatteripäivään 27.3.2018 mennessä?

Kaikki #munteatteri-hengessä syntyneet tunnot voi jakaa myös kampanjan Facebook-sivulla
Lue muita vinkkejä kampanjaan osallistumiseen täältä. Verkkosivuilta löydät myös #munteatteri-bannerit, jotka ovat vapaasti käytössänne tässä yhteydessä.
Kahden edellisen vuoden kampanjan saldona #munteatteri ja #minteater -tunnisteita on käytetty pelkästään Instagramissa jo 6200 kertaa.

Haaste on heitetty, tule sinäkin mukaan!

#munteatteri on kaikkien yhteinen, mutta me autamme mielellämme, jos jokin askarruttaa: tinfo(a)tinfo.fi

https://www.tinfo.fi/fi/munteatteri


UUSI FESTIVAALI PIEKSÄMÄELLÄ: LAVA-TEATTERITAPAHTUMA 23.–25. MAALISKUUTA 2018
LAVA-teatteritapahtuma on vuonna 2018 ensimmäistä kertaa järjestettävä kiertävien teatteriesitysten festivaali, joka kokoaa yhdeksi maaliskuiseksi viikonlopuksi Pieksämäellä niin teatterialan ammattilaiset kuin harrastajatkin. Tapahtuman rungon muodostaa kiertävien esitysten katselmus, joka tarjoaa laajan kattauksen kotimaisten kiertävien esitysten tarjonnasta. 

Ohjelmisto on nähtävillä kulttuurikeskus Poleenin sivuilla: www.poleeni.fi.  Lisätietoja: tuottaja Janne Jämsä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..


HAE KURSSITUKEA PROJEKTIISI
TNL:n jäsenteattereilla on mahdollista hakea tukea vuoden 2018 aikana toteutettaviin koulutuksiin. Esimerkiksi ammattiohjaajan ohjaamat produktiot, toisin sanoen esitysten harjoituskaudet, katsotaan näyttelijäntyön koulutukseksi. Kurssituen myöntämisen ehdot ovat seuraavat:
- Koulutettavina on vähintään kymmenen yli 15-vuotiasta henkilöä (produktion teknistä henkilökuntaa ei voi laskea mukaan osallistujiin)
- Kurssituen suuruus on 22€/oppitunti 
- Yhdelle teatterille myönnettävä tuki on enintään 100 oppituntia 
- Kurssin/koulutusproduktion kuluista korvataan enintään 50%
- Hyväksyttäviä kuluja ovat kaikki suoraan kurssin järjestämiseen liittyvät kulut (esim. palkka- ja matkakulut). Vuokrakuluja ei lasketa hyväksyttäviin kuluihin.

Kurssitukea haetaan vapaamuotoisella hakemuksella osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hakemuksen tulee sisältää lyhyt kuvaus koulutuksesta, opetustuntisuunnitelma, perustiedot kouluttajasta/ohjaajasta sekä arvioitu koulutettavien määrä.
Vinkkejä ohjaajan tai opettajan valintaan voit tiedustella toimistoltamme.
Lisätietoja: Mikko Väänänen, 050 594 6074.


NUORI NÄYTTÄMÖ HUIPENTUU FESTIVAALEIHIN
Nuori Näyttämö -hankkeen kevät on festivaalien juhlaa. Paikallisfestivaalit kutsuvat:
Tampereen Työväen Teatteri  ma 9.–ti 10.4.2018

Mikkelin Teatteri ja Varkauden Teatteri ke 11.4.2018

Kemin kaupunginteatteri to 19.–pe 20.4.2018

Helsingin kaupunginteatteri ja Suomen Kansallisteatteri pe 4.–su 6.5.2018

Kotkan kaupunginteatteri ma 7.–ke 9.5.2018

Kullakin paikallisfestivaalilla esiintyvät kaikki ko. teatterin alueelta mukana olevat ryhmät, yhteensä 27 ryhmää koko maassa.

Valtakunnallinen päätösfestivaali pidetään Tampereella 4.–5.8.2018 Tampereen Teatterikesän lähtölaukauksena. Festivaali on hankkeelle kirjoitettujen näytelmien katselmus. Nuorten teatterifestivaali Murros järjestetään tapahtuman yhteydessä. Mukaan valitaan yksi esitys edustamaan Murrosta.

Lisätietoa: www.nuorinayttamo.info


TNL:N VUOSIKOKOUSKUTSUT LÄHETETTY
Työväen Näyttämöiden Liitto ry:n vuosikokous järjestetään 27.–28. huhtikuuta Tampereella.

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina 28. päivänä huhtikuuta 2018 klo 14.00 alkaen Tampereen Työväen Teatterin yhteydessä olevassa Tampere Congress & Culture Centren/Puistotornin Väinö-kokoustilassa, osoitteessa Hämeenpuisto 28, 33200 Tampere.

Vuosikokouksen yhteydessä on mahdollisuus nähdä perjantaina 27.4.2018 klo 19.00 Tampereen Työväen Teatterin Eino Salmelaisen näyttämöllä Molièren klassikko Luulosairas, mahtavat arvostelut saaneesta ohjauksesta vastaa Otso Kautto.

Mikäli teatterillenne ei ole vielä tullut vuosikokouskutsua tai sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..


LASTEN TEATTERITAPAHTUMA KUULAS 16.–19. TOUKOKUUTA KOUVOLASSA
Lasten Teatteritapahtuma Kuulas kokoaa jälleen yhteen Suomen parhaat lastenteatteriesitykset. Vuosittain toukokuussa Kouvolassa järjestettävällä festivaalilla nähdään laadukasta ja monipuolista teatteritarjontaa 0-12-vuotiaille. Mukana on myös kansainvälisiä huippuesiintyjiä. Tulevan festivaalin ohjelmisto julkaistaan 15.3. Pysykää kuulolla!

www.kuulas.info

EHDOTA KOULUTUSTA – KIINNOSTAISIKO ESIMERKIKSI KESÄKURSSI?
TNL järjestää jäsenteattereilleen tilauksesta koulutusta erilaisiin tarpeisiin. Kurssit voivat liittyä asiakkaan tarpeen mukaan taiteelliseen työhön, hallintoon, talouteen tai tuotantoon. TNL rahoittaa osan kurssin tuotantokustannuksista sekä tarpeen mukaan hankkii kouluttajan/ohjaajan kurssille sekä huolehtii muista mahdollisista asiaan liittyvistä järjestelyistä. Olisiko teatterissanne kurssinjanoista porukkaa esimerkiksi kesäkurssille? Millaista koulutusta olisitte vailla?

Lisätietoja kurssitoiminnasta ja sen järjestämisestä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kuulumisiin!


ILMOITUSTILAA TARJOLLA TOINEN NÄYTÖS -LEHDESSÄ
Nyt on tarjolla näkyvyyttä koko teatterikentällä todella edullisesti!
TNL julkaisee Toinen Näytös-lehteä, jossa käsitellään teatterintekijöitä ja yleensä teatterialaa kiinnostavia ajankohtaisia kysymyksiä. Lehdessä on myös teatteriesitysten arviointeja eri puolilta Suomea.
Teatteri&Tanssi+Sirkus -lehden välissä jaettava kevään 2018 numero ilmestyy 19.4.2018. Lehden levikki on 2500 kpl.

 Ilmoitustilavaraukset: 9.3. ja valmis ilmoitusmateriaali 14.3. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Huom. Ilmoitustilat varataan varaamisjärjestyksessä.

Hinnat

Jäsen                                                Ei-jäsen
1/4 100e                                         135e
1/2 150e                                         185e
1/1 250e                                         300e

Ilmoitusten koot
1/4 89 x 111mm

1/2 vaaka 183 x 115mm

1/1 183 x 233 mm

Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


MINNA TERVAMÄKI MUSTAN JA VALKOISEN TEATTERIFESTIVAALILLA 10.6.2018. 
Kaakkois-Suomen suurin ja yksi Suomen kansainvälisimmistä teatterifestivaleista juhlii tänä vuonna 15–vuotista taivaltaan. Festivaalin teemana on ”15 1/2”. Juhlavuotta vietetään kotimaisten ja kansainvälisten huipputaiteilijoiden parissa. Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali viettää myös Imatra 70v. juhlavuotta ja ottaa juhlavuoden huomioon ohjelmiston suunnitelussa. Festivaalilla esitetään monipuolista ammattiteatteria: draamaa, tanssiteatteria, katuteatteria, lastenteatteria, kokeilevaa teatteria, oopperaa, pantomiimia ja sirkusta. Festivaalin taiteellisena johtaja on Kamran Shahmardan.

Erityisen suuren suosion Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalilla ovat saaneet tanssiesitykset, jonka vuoksi jatkammetanssiteatterin esittelyä festivaaliyleisölle festivaalin ohjelmistossa.

Festivaalin aikana järjestämme työpajoja, mm. tanssityöpajan sekä ohjelmaa ja tapahtumia kaiken ikäisille osallistujille. Kotimaisia ja ulkomaalaisia taiteilijoita on saapumassa Imatralle jälleen ympäri maailmaa.

SUNNUNTAINA 10.6 klo 18.00 esiintyy Imatralla Kulttuuritalo Virran Karelia-salissa ryhmä Tervamäki - Martin - Pensola - Kärkkäinen tanssiesityksellä On a string - Sibeliusta asenteella. Esityksen lipunmyynti alkaa maanantaina 12.2.2018.

Illan ensimmäisessä osassa esitetään Kaari Martinin soolo: Korppi ja Kello, Minna Tervamäen ja Minna Pensolan duetto,jonka ensi-ilta tulee olemaan Imatralla, sekäpianisti Heini Kärkkäinen Sibelius Puusarjalla.

Illan toisessa osassa esitetään tanssiesitys On a String. Tähtitanssija Minna Tervamäen ja nykyflamencon edelläkävijän, koreografi Kaari Martinin tanssiteos On a string on tulkinta Sibeliuksen viulukonsertosta. Teoksessa kohtaavat perinne ja nykyisyys, suomalaisuus ja kansainvälisyys sekä herkkyys ja demonisuus.

Naiset lähestyvät Sibeliusta flamencon musikaalisuuden ja herkkyyden sekä nykybaletin ilmaisukeinojen kautta. Heidän mukaansa Sibeliuksen viulukonsertto puhuttelee, koska se on suora ja rehellinen, ja siinä on ajatonta kapinallista asennetta.

Teos kuullaan ja nähdään neljän naisen tasavahvana tulkintana: tanssijoiden lisäksi lavalla ovat viulussa Minna Pensola ja pianossa Heini Kärkkäinen.

Haastattelupyynnöt, pressikuvat & lisätiedot:

 Kamran Shahmardan
15. Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali

puh. 040 5588411/Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tuotanto: Mustan ja Valkoisen Teatteri-yhdistys ry

Esityksen traileri:https://vimeo.com/111784878

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

http://blackandwhitetheatre.net/
Facebook:https://www.facebook.com/groups/139543148317/?fref=ts

https://www.facebook.com/Black-and-White-Theatre-Festival-160549864007377/?fref=ts