Yhteystiedot
Työväen Näyttämöiden Liitto
Meritullinkatu 33 A 33
FI-00170 Helsinki
FINLAND


 tnl[at]tnl.fi
Lähettäessäsi sähköpostia korvaa [at]-merkki @-merkillä.
TNL:N SÄHKÖINEN UUTISKIRJE MAALISKUU 2018 


VIELÄ EHDIT MUKAAN!
TINFO HAASTAA TEKEMÄÄN #MUNTEATTERI -MEEMIN – MAALISKUU ON #MUNTEATTERIN KUU
#munteatteri on sosiaalisen median kampanja, joka antaa jokaiselle mahdollisuuden revitellä ja tunnustaa rakkautensa teatteria kohtaan.

Osallistuminen on helppoa: kerro suhteestasi teatteriin laatimalla kuva, runo, räppi, video, haiku, joiku, mikä vaan, ilmaisumuoto on vapaa. Jaa tämä tuotos somessa. Liitä mukaan tunniste #munteatteri ja/tai #minteater, niin liityt mukaan sankkaan joukkoon meitä teatteri-ihmisiä.

Tänä vuonna TINFO haastaa kaikki, erityisesti teatteriväen, tekemään oman meemin ja jakamaan sen #munteatterin tunnusten alla. Kuinka moni ehtii jakaa oman meeminsä Maailman teatteripäivään 27.3.2018 mennessä?

Kaikki #munteatteri-hengessä syntyneet tunnot voi jakaa myös kampanjan Facebook-sivulla

Lue muita vinkkejä kampanjaan osallistumiseen täältä. Verkkosivuilta löydät myös #munteatteri-bannerit, jotka ovat vapaasti käytössänne tässä yhteydessä.

Kahden edellisen vuoden kampanjan saldona #munteatteri ja #minteater -tunnisteita on käytetty pelkästään Instagramissa jo 6200 kertaa.

Haaste on heitetty, tule sinäkin mukaan!

#munteatteri on kaikkien yhteinen, mutta me autamme mielellämme, jos jokin askarruttaa: tinfo(a)tinfo.fi

https://www.tinfo.fi/fi/munteatteri


NUORI NÄYTTÄMÖ HUIPENTUU FESTIVAALEIHIN
Nuori Näyttämö -hankkeen kevät on festivaalien juhlaa. Paikallisfestivaalit kutsuvat:
Tampereen Työväen Teatteri  ma 9.–ti 10.4.2018

Mikkelin Teatteri ja Varkauden Teatteri ke 11.4.2018

Kemin kaupunginteatteri to 19.–pe 20.4.2018

Helsingin kaupunginteatteri ja Suomen Kansallisteatteri pe 4.–su 6.5.2018

Kotkan kaupunginteatteri ma 7.–ke 9.5.2018

Kullakin paikallisfestivaalilla esiintyvät kaikki ko. teatterin alueelta mukana olevat ryhmät, yhteensä 27 ryhmää koko maassa.

Valtakunnallinen päätösfestivaali pidetään Tampereella 4.–5.8.2018 Tampereen Teatterikesän lähtölaukauksena. Festivaali on hankkeelle kirjoitettujen näytelmien katselmus. Nuorten teatterifestivaali Murros järjestetään tapahtuman yhteydessä. Mukaan valitaan yksi esitys edustamaan Murrosta.

Lisätietoa: www.nuorinayttamo.info

TNL:N VUOSIKOKOUSKUTSUT LÄHETETTY
Työväen Näyttämöiden Liitto ry:n vuosikokous järjestetään 27.–28. huhtikuuta Tampereella.

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina 28. päivänä huhtikuuta 2018 klo 14.00 alkaen Tampereen Työväen Teatterin yhteydessä olevassa Tampere Congress & Culture Centren/Puistotornin Väinö-kokoustilassa, osoitteessa Hämeenpuisto 28, 33200 Tampere.

Vuosikokouksen yhteydessä on mahdollisuus nähdä perjantaina 27.4.2018 klo 19.00 Tampereen Työväen Teatterin Eino Salmelaisen näyttämöllä Molièren klassikko Luulosairas, mahtavat arvostelut saaneesta ohjauksesta vastaa Otso Kautto.

Mikäli teatterillenne ei ole vielä tullut vuosikokouskutsua tai sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

TNL:N PROJEKTIAVUSTUSHAKU
TNL:n projektiavustushaku on kaksi kertaa vuodessa. Projektiavustusta voi hakea nyt ensi-iltoihin ajalla 1.8.–31.12.2018. Haku päättyy 30. huhtikuuta 2018.

Tässä haussa voivat olla mukana ne teatterit, joille on myönnetty avustus viimeksi syksyllä 2015 tai sitä aiemmin. Toisin päin: ne teatterit, jotka ovat saaneet avustuksen keväällä 2016 tai sitä myöhemmin eivät voi hakea avustusta tässä haussa. 

Projektiavustusten yleiset jakoperusteet ovat:
• teatteri on Työväen Näyttämöiden Liiton jäsenteatteri
• hakemus toimitetaan TNL:oon määräaikaan mennessä
• jäsenmaksut on maksettu
• teatteri ei ole saanut TNL:n avustusta kahteen vuoteen. Aiemmin TNL:n avustusta saaneille tarkennukseksi: uutta avustusta voi hakea sitten, kun edellisen TNL:n projektiavustuksen myöntöpäivästä on kulunut kaksi vuotta. Avustusta myönnetään pääsääntöisesti harrastajateattereille taiteelliseen työhön, esimerkiksi ohjaajan palkkioon ja tuotantokustannuksiin.
Hakulomake  
www.tnl.fi                

       

LASTEN TEATTERITAPAHTUMA KUULAS 16.–19. TOUKOKUUTA KOUVOLASSA
Lasten Teatteritapahtuma Kuulas kokoaa jälleen yhteen Suomen parhaat lastenteatteriesitykset. Vuosittain toukokuussa Kouvolassa järjestettävällä festivaalilla nähdään laadukasta ja monipuolista teatteritarjontaa 0-12-vuotiaille. Mukana on myös kansainvälisiä huippuesiintyjiä. Tulevan festivaalin ohjelmisto julkaistaan 15.3. Pysykää kuulolla!

www.kuulas.info

EHDOTA KOULUTUSTA – KIINNOSTAISIKO ESIMERKIKSI KESÄKURSSI?
TNL järjestää jäsenteattereilleen tilauksesta koulutusta erilaisiin tarpeisiin. Kurssit voivat liittyä asiakkaan tarpeen mukaan taiteelliseen työhön, hallintoon, talouteen tai tuotantoon. TNL rahoittaa osan kurssin tuotantokustannuksista sekä tarpeen mukaan hankkii kouluttajan/ohjaajan kurssille sekä huolehtii muista mahdollisista asiaan liittyvistä järjestelyistä. Olisiko teatterissanne kurssinjanoista porukkaa esimerkiksi kesäkurssille? Millaista koulutusta olisitte vailla?

Lisätietoja kurssitoiminnasta ja sen järjestämisestä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Antoisaa teatterikevättä!