Yhteystiedot
Työväen Näyttämöiden Liitto
Meritullinkatu 33 A 33
FI-00170 Helsinki
FINLAND


 tnl[at]tnl.fi
Lähettäessäsi sähköpostia korvaa [at]-merkki @-merkillä.
SÄHKÖINEN UUTISKIRJE TAMMIKUU 2018 Ilmoittaudu teatteriretkelle "Viettelyksen asuntovaunuun", Näyttämöpäivät kutsuvat Mikkeliin
– Työväen Näyttämöiden Liiton uutiskirje tammikuu 2018

RETKEILLÄÄN YHDESSÄ TEATTERIIN!
Työväen Näyttämöiden liitto järjestää bussiretken Helsingistä Poriin Rakastajat-teatterin esitykseen "Viettelyksen asuntovaunu", ohjaus Leea Klemola, lauantaina 10.2.2018.
Ennen esitystä Leea Klemola kertoo teoksen syntyprosessista retkeilijöille."Viettelyksen asuntovaunu" on kertomus ihmisistä uusien elämänvalintojen äärellä Porissa, Isomäen leirintäalueella syksyllä 2017. Se on kertomus ammattiautoilija Kari Metsäsimolan syöksykierteestä, joka saa alkunsa Pietarporin elinkeinoelämän rakennemuutoksesta, ja jonka loppunäytös näytellään Isomäen leirintäalueella asuntoautossa, Wagon de Désiréessä, tangoprinsessa Merita Mäen ja Karin veljen Tepon, entisen Teijan, kodissa. 

"Viettelyksen asuntovaunu" on näytelmä sosiaalisesta identiteetistä, keitä me olemme toisen katseen alla, keitä me yritämme olla ja keneksi pelkäämme paljastuvamme. Viettelyksen asuntovaunu on näytelmä työstä, rakkaudesta ja maskuliinisuuden kriisistä. 

Käsikirjoitus: Miko Kivinen ja Leea Klemola  
Ohjaus: Leea Klemola 
Lavastus: Annukka Pykäläinen 
Valosuunnittelu: Max Wikström 
Äänisuunnittelu: Johannes Vartola 
Rooleissa: Niina Hosiasluoma, Miko Kivinen, Angelika Meusel sekä Kai Tanner 

Lisätietoja esityksestä: https://rakastajat.fi/…/slider/viettelyksen-asuntovaunu/197/

HINTA 
TNL:n jäsenteatterilaisille 50 euroa, muut 60 euroa.

Hinta sisältää teatterilipun ja bussikuljetuksen Helsingistä Poriin ja takaisin. 

AIKATAULU La 10.2.2018 
Klo 13.00 Nimenhuuto ja lähtö Helsingin keskustasta myöhemmin ilmoitettavasta paikasta
Pysähdystauko 
Klo 17.30 Perillä Porissa, mahdolliset omakustanteiset virvokkeet
Klo 18.00 Leea Klemola esittelee teoksen syntyprosessia
Klo 19.00–21.50 Rakastajat-teatteri: "Viettelyksen asuntovaunu" 
Klo 22.30 Lähtö Porista Helsingin keskustaa kohti 
Noin klo 3.00 perillä Helsingissä 

ILMOITTAUTUMINEN 
Sitovat ilmoittautumiset ke 24.1.2018 mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Huom. Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä, mukaan mahtuu 45 henkilöä. 
Laita ilmoittautumiseen mukaan laskutusosoite, mikäli haluat laskun postitse, etkä sähköpostiin. 
Maksu tulee suorittaa ennen matkaa.


TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖPÄIVÄT 2018
  1. Työväen Näyttämöpäivät järjestetään Mikkelissä 26.–28. tammikuuta 2018. 
    Ohjelmiston on valinnut ohjaaja Sirpa Riuttala. Esiintyville ryhmille palautteen antavassa raadissa ovat mukana ohjaaja Mikko Roiha, ohjaaja Aino Kivi, teatterikriitikko Kirsikka Moring, ohjaaja-näyttelijä Antti Mikkola, näyttelijä Kati Outinen ja ohjaaja Miko Jaakkola.
Lisätietoja: www.tnp.fi


UUSI FESTIVAALI PIEKSÄMÄELLÄ: LAVA-TEATTERITAPAHTUMA 23.–25. MAALISKUUTA 2018
LAVA-teatteritapahtuma on vuonna 2018 ensimmäistä kertaa järjestettävä kiertävien teatteriesitysten festivaali, joka kokoaa yhdeksi maaliskuiseksi viikonlopuksi Pieksämäellä niin teatterialan ammattilaiset kuin harrastajatkin. Tapahtuman rungon muodostaa kiertävien esitysten katselmus, joka tarjoaa laajan kattauksen kotimaisten kiertävien esitysten tarjonnasta. Tapahtumaviikonlopun ohjelmisto julkaistaan kulttuurikeskus Poleenin sivuilla: www.poleeni.fi.  
Lisätietoja: tuottaja Janne Jämsä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Mikko Väänänen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..   

Työväen Näyttämöiden liitto järjestää tapahtuman yhteyteen työhyvinvointipäivän ammattijohtoisten harrastajateattereiden edustajille lauantaina 24.3.:

Millaista kuormaa harteillasi kannat?
Työhyvinvoinnillinen päivä on suunnattu ammattijohtoisten harrastajateattereiden johtamisen kanssa tekemisessä oleville henkilöille. Päivän aikana tutkitaan harjoitteiden avulla salakavalaa uupumista työtaakan alle ja sen taakan alta pois pääsemistä. Päivä koostuu antoisista keskusteluista ja kullekin osallistujalle räätälöidyistä ratkaisuista. Me olemme yksilöitä, ja yksilöinä me myös työtämme teemme. Tervetuloa leppoisaan, mutta sisällöllisesti painavaan päivään!Kouluttaja: Inke Rosilo, työnohjaaja, teatteriohjaaja  

Ilmoittautumiset 7.3. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..HAE KURSSITUKEA PROJEKTIISI
TNL:n jäsenteattereilla on mahdollista hakea tukea vuoden 2018 aikana toteutettaviin koulutuksiin. Myös esimerkiksi ammattiohjaajan ohjaamat produktiot, toisin sanoen esitysten harjoituskaudet, katsotaan näyttelijäntyön koulutukseksi. Kurssituen myöntämisen ehdot ovat seuraavat:- Koulutettavina on vähintään kymmenen yli 15-vuotiasta henkilöä (produktion teknistä henkilökuntaa ei voi laskea mukaan osallistujiin)- Kurssituen suuruus on 22€/oppitunti - Yhdelle teatterille myönnettävä tuki on enintään 100 oppituntia - Kurssin/koulutusproduktion kuluista korvataan enintään 50%- Hyväksyttäviä kuluja ovat kaikki suoraan kurssin järjestämiseen liittyvät kulut (esim. palkka- ja matkakulut). Vuokrakuluja ei lasketa hyväksyttäviin kuluihin.
Kurssitukea haetaan vapaamuotoisella hakemuksella osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Hakemuksen tulee sisältää lyhyt kuvaus koulutuksesta, opetustuntisuunnitelma, perustiedot kouluttajasta/ohjaajasta sekä arvioitu koulutettavien määrä. 
Vinkkejä ohjaajan tai opettajan valintaan voit tiedustella toimistoltamme. 
Lisätietoja: Mikko Väänänen, 050 594 6074. 


VAIKUTA NETTISIVUIHIN
Suunnittelemme Työväen Näyttämöiden Liitolle uusia nettisivuja. Tavoitteena on, että uudet sivut palvelevat käyttäjiä entisiä paremmin. Nyt voit vaikuttaa!
Mitä palveluita mielestäsi uusilla nettisivuillamme ehdottomasti tarvitaan?
Onko nykyisillä sivuilla informaatio ollut vaikeasti löydettävissä?
Mitä olet joutunut etsimään?
Mitä nykyisiltä sivuiltamme puuttuu?
Mitä olet käyttänyt ahkerasti ja mistä et mistään hinnasta tahtoisi luopua?
Palaute on erittäin tervetullutta. Lähetä toiveesi osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..


VAIKUTA VUOSIKOKOUKSEEN
Työväen Näyttämöiden Liitto ry:n vuosikokous järjestetään huhtikuussa Tampereella. Suunnittelemme jo oheisohjelmaa vuosikokouksen yhteyteen. Millainen oheisohjelma sinua tai teatterianne kiinnostaisi ja innostaisi? Kuulemme toiveitanne ohjelmaa suunnitellessamme. Laita toiveesi osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TNL:n TOIMISTON PUHELINNUMEROT
Vanhat lankapuhelinnumeromme on poistettu käytöstä ja tavoitat meidät toimistoaikaan näistä numeroista:
Toiminnanjohtaja Annukka Ruuskanen: 050 540 3802
Tuottaja Mikko Väänänen (jäsenasiat, kurssit, Kuulas ja Näyttämöpäivät): 050 594 6074
Tuottaja Päivi Vuorinen (laskutus, tiedotus, Murros): 044 536 1234
Tuottaja Inke Rosilo (vain Nuori Näyttämö): 040 560 8607
Näihin numeroihin voi lähettää myös tekstiviestejä.
Kuulumisiin!


Hyvää alkanutta vuotta kaikille!